Активна ортоза со алуминиумски шини – Genu Direxa

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-посттрауматска и постоперативна нестабилност

-чувство на нестабилност;

-остеоартритис;

-реуматоиден артритис;

Карактеристики:

-ја намалува болката;

-ја подобрува функцијата на зглобот;

-ја подобрува сензомоторната функција;

-изработена е од иновативен високотехнолошки материјал, надворешниот слој го прави иновативниот дизајн, внатрешниот слој е екстремно мек и пријатен и овозможува високо ниво на удобност и заштита од свлекување, средишниот слој ја овозможува компресијата;

-прекриени алуминиумски шини;

-цврсти траки за дополнително прилагодување;

Големини:

Се мери обемот на надколеница и подколеница 15cm од центарот на пателата

Големина Обем на подколеница/cm Обем на надколеница/cm
XXS 29-32 36-40
XS 32-35 40-44
S 35-38 44-48
M 38-41 48-52
L 41-44 52-56
XL 44-48 56-61
XXL 48-51 61-67