Активна бандажа за скочен зглоб – Malleo Sensa

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-чувство на нестабилност;

-слабост на лигаментите;

-проблем со тетивите;

-отоци и/или изливи во зглобот како последица од остеоартритис или артритис;

Карактеристики:

-подобро функционирање на зглобот и тетивите;

-помага во апсорпција на хематомите и отоците со контролирана компресија;

-намалување на болките;

-дава поддршка без ограничување на движењето;

-силиконски перничиња кои прават микро масажа;

-SKINGUARD технологија – интегрираните антибактериски влакна придонесуваат за голема удобност и комфорт при носењето. Истовремено го спречува растот на бактериите и значително го намалуваат мирисот;

-тродимензионален материјал што ја прави удобна за носење;

-еластичните рабови превенираат констрикција;

Големини:

Страна Големина Обем на глужд/cm
Десна – Лева XS 17-19
Десна – Лева S 19-21
Десна – Лева M 21-23
Десна – Лева L 23-25
Десна – Лева XL 25-27