Коленски Ортози

 • Sale!
  Колено

  Супракондиларна коленска ортоза со метални зглобови

  1.246,00 ден

  Отворена коленска ортоза која овозможува лесно поставување особено кај повозрасни корисници. На горната и долната старана на ортозата има леливи ленти, со кои се прицврстува ортозата. Страничните метални шини имаат зглобови, кој ја олеснуваат флексијата и екстензијата на коленскиот зглоб.

  Одбери опции
 • Sale!
  Колено

  Супракондиларна коленска ортоза со фишбајни и стабилизатор на патела

  1.059,00 ден

  Оваа коленска ортоза e изработена од трослоен неопрен, кој обезбедува топлина и подобра циркулација во коленото. Страничните пластични ленти (фишбајни)  го стабилизираат коленскиот зглоб. Еластичните ленти  вкрстено поставени околу отворот на патела, обезбедуваат дополнителна фиксација на патела, а со тоа и подобра стабилизација на коленскиот зглоб.

  Одбери опции
 • Sale!
  Колено

  Стегач за колено со термо перниче

  511,00 ден

  Овој коленски стегач од Elife има уникатен дизајн кој го прави еластичен и овозможува лесно виткање и обликување кон телото. Иновативен производ кој со загревање и разладување овозможува олеснување на секојдневните тегоби и болки во коленото. Истиот може да се користи и за вратот, глуждот или абдомен.

  Лесен за употреба, само ставете го во замрзнувач или стоплете го во микробранова печка.

  Elife стегачот за колено обезбедува смирувачко и олеснувачко дејство при артритис, болки во колената, болки пред и после вежбање како и воспаление по хируршка процедура.

  Додај во кошничка
 • Колено

  Волнен стегач за колено

  200,00 ден

  Волнениот стегач за колено помага во состојби кога на коленскиот зглоб му е потребно затоплување.

  Одбери опции
 • Колено

  Трака за пателарна тетива

  460,00 ден

  Траката за пателарна тетива се користи при спортски активности кај третман на тетива на пателата.
  Ја растеретува тетивата на пателата со притисок кој го обезбедува силиконското перниче вградено во стегачот.

  * Се прилагодува на сите големини.

  Додај во кошничка
 • Колено

  Неопренски стегач за колено – затворен

  630,00 ден

  Овој неопренски стегач за колено се користи при лесни трауми и повреди.
  Обезбедува топлина и стабилност во пределот на коленото.

  Одбери опции
 • Колено

  Неопренски стегач за колено со перниче за патела

  700,00 ден

  Овој стегач за колено со перниче за патела обезбедува топлина и стабилност во пределот на коленото.
  Го штити коленскиот зглоб особено во спортски активности, благодарение на мекото перниче на коленото кое ги минимизира ударите во коленото при удирање и паѓање.

  Одбери опции
 • Колено

  Неопренски стегач за колено со отвор на патела

  600,00 ден

  Стегачот за колено со отвор на патела обезбедува топлина и поддршка во пределот на коленото.
  Силиконското перниче кое ја опфаќа пателата обезбедува  одлична стабилизација на коленото со позиционирање на пателата (капата на коленото). Тоа помага во процесот на лекување во случаи на патело-феморална болка, полесни трауми на коленскиот зглоб, повреди на лигаментите, остеоартритис и лезии на менискусот.

  Одбери опции
Shopping Cart