Опрема

 • Дубаци и одалки

  Одалка со четири тркала (Ролатор) – Eco Plus

  7.580,00 ден

  Eco Plus е високо прилагодлива одалка.
  Опремена со дополнителна шопинг мрежа, преклопливо седиште и висококвалитетни сопирачки.
  Рачките и тркалата се прилагодливи во висина.
  Eco Plus одалката има можност за целосно расклопување со цел за полесен транспорт во мал простор.

  Додај во кошничка
 • Дубаци и одалки

  Одалка со четири тркала (Ролатор) – Eco

  6.210,00 ден

  Eco-Light ролатор со 4 тркала.
  Опремен со четири тркала кои го олеснуваат движењето на корисниците, има сопирачки од десната и левата страна кои можат да се користат за намалување на брзината. Корпа која е отстранлива и седиште обложено со пена за да обезбеди удобност за корисникот.

  Истиот се преклопува и е подготвен за транспорт за неколку секунди.

  Додај во кошничка
 • Елеватори

  Хидрауличен елеватор – Ulisse AO

  Eлеваторот Ulisse AO е со хидрауличен подигач прилагодлив на капацитет до 180 килограми. Конструкцијата е изработена од цврста легура на челик со диференцирани делови на механичка сила. Опремен е со 4 тркала од кои 2 се со независни стопирачки и копче за итни случаи.

  Ulisse AO се користи за транспорт на пациентот во релација кревет – инвалидска количка – тоалет или бања. Може да се користи дома и во болница.

  Самата вреќа е дизајнирана да изврши што е можно помал притисок врз пациентот и истата оди заедно со овој елеваторот.

  Додај во кошничка
 • Болнички кревети

  Стандарден кревет за рехабилитација 1035 – Vermeiren

  36.130,00 ден

  Креветот за рехабилитација 1035   е изработен на три делови од висококвалитетна пластика. Креветот може да се прилагоди на индивидуалните потреби на пациентот со можност на местење на потпирачот на глава (со хидроулична пружина) и рачно подесување на потпирачот на нозе. Во стандард опремата влегуваат и оградите. Поради заштита на рамката, истата е покриена со лак во прав.

  Карактеристики:
  Ширина: 93 см
  Должина: 215 см
  Висина на леглото: 54 см
  Агол на навалување на потпирачот за глава: 83 °
  Агол на наклон на потпирачот за нозе: 30 °
  Макс. оптоварување: 170 kg

  Додај во кошничка
 • Пристапност

  Гасеничар LG2004 Basic Antano

  214.814,00 ден

  Технолошката иновација, пристапот на грижливост кон крајниот корисник и вниманието насочено кон деталите, доведоа до креирање на совршен гасеничар LG2004 со цел да се олесни секојдневието на лицата со физичка попреченост.

  • За лесно совладување на стрмни скалила
  • Лесен и едноставен за употреба
  • Неспоредливо лесно употребување на патентираниот систем за маневрирање. Дозволува ротирање на гасеничарот од 360 степени без многу напор. Сигурноста во управувањето и инжинерските решенија дозволуваат заштеда на енергија и долготрајност на батериите.
  • Едноставен за употреба – четирите тркала зa маневрирање овозможуваат самостојно ротирање на уредот на тесни скалила без многу напор.
  Додај во кошничка
 • Пристапност

  Преклоплива алуминиумска рампа

  12.427,00 ден

  Oваа рампа обезбедува поголема пристапност, полесен транспорт и поголема независност на лицата во инвалидски колички.

  Димензии на рампата:
  Должина: 150 см
  Ширина: 71,5 см
  Преклопена ширина: 35 cm
  Тежина: 12 кг

  Додај во кошничка
 • Пристапност

  Рампа за пристапност

  26.450,00 ден

  Oваа рампа обезбедува поголема пристапност, полесен транспорт и поголема независност на лицата во инвалидски колички.

  Димензии на рампата:
  Должина: 183 см
  Ширина: 73 см
  Преклопена должина: 107 см
  Преклопена ширина: 38 cm
  Преклопена висина: 14,5 cm
  Тежина: 15 кг

  Додај во кошничка
 • Пристапност

  Телескопска рампа за пристапност

  Oваа рампа обезбедува поголема пристапност, полесен транспорт и поголема независност на лицата во инвалидски колички.
  Телескопска должина во 3 секции.

  Димензии на рампата:
  Должина: 150 см.
  Ширина: 20 см.
  Должина-склопена: 74.5 см.
  Ширина-склопена: 20 см.
  Тежина: 11 кг.

  Додај во кошничка
Shopping Cart