Ортопедски чевли

 • Ортопедски влошки

  Дигитална анализа на стапала

  400,00 ден

  Нашите стапала се дизајнирани да ги контролираат фазите на стоење, одење и трчање како и брзите премини од една во друга фаза, а притоа постојано da останеме во рамнотежа. Поради фактот дека еден просечен човек во животот поминува на своите стапала повеќе од 150 000 км јасно е дека стапалата постојано се изложени на огромно оптоварување кое се пренесува на колената, колковите и рбетниот столб. Од тие причини здравјето на нашите стапала се многу важни за целокупната состојба на локомоторниот систем.
  Најголем дел од нашите пациенти се јавуваат на преглед на стапалата дури кога ќе почувствуваат проблем и болки, иако наш совет е да се прават превентивни анализи на оптоварувањето на стапалата со цел да се превенираат деформитети, повреди и појава на болки во стапалата, колената или рбетниот столб со користење на адекватни ортопедски влошки.
  Во процесот на анализа на стапалата користиме модерен скенер со кој го анализираме оптоварувањето на стапалата во контакт со подлогата (бароподометрија) како и разликите во оптоварувањето на стапалата.
  При анализата се зема и скен на распоредот на оптоварувањето. Врз основа на тие параметри, земајќи ги предвид и навиките на живеење препорачуваме соодветни ортопедски влошки кои се изработуваат индивидуално од соодветни ортопедско-технички материјали, со цел растоварување на пооптеретените зони, стабилизирање на петата и корекции на сводовите на стапалото.

  Доколку се решите за купување влошки или чевли скенот е бесплатен.

  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Корективни ортопедски чевли – Детски

  2.500,00 ден2.990,00 ден

  Чевлите се изработени од природна говедска кожа индивидуално по мерка на корисникот. Во чевлите се вградени корективни елементи со кои се корегираат воочените деформитети и се обезбедува правилна позиција на стапалата во чевлите.
  Боја и модел на чевлите по избор на корисникот од достапните во моментот на нарачка.
  Со изборот на модел и боја или комбинација на бои, добивате можност делумно да учествувате во дизајнот на вашите обувки.

  *Цената се дефинира во зависност од големината 

  Одбери опции
 • Индивидуални производи

  Корективни ортопедски чевли

  3.500,00 ден

  Чевлите се изработени од природна говедска кожа индивидуално по мерка на корисникот. Во чевлите се вградени корективни елементи со кои се корегираат воочените деформитети и се обезбедува правилна позиција на стапалата во чевлите.
  Боја и модел на чевлите по избор на корисникот од достапните во моментот на нарачка.

  Со изборот на модел и боја или комбинација на бои, добивате можност делумно да учествувате во дизајнот на вашите обувки.

  *Цената се однесува за чевли над број 36.

  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Чевли кај скратување на екстремитети од 1-6 см

  Чевли кај скратување на екстремитетите

  Овие чевли се изработуваат од природна говедска кожа, индивидуално кај корисници кај кои има разлика во должината на екстремитетите  од било која причина. Се препорачува да се носат заради рамномерно оптоварување и заштита на колковите, спречување на појава на сколиоза и болки во лумбалниот дел од рбетот.
  Боја и модел на чевлите по избор на корисникот од достапните во моментот на нарачка.

  Цената се дефинира во зависност од висината на скратувањето.

  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Чевли кај скратување на екстремитети над 6 см

  4113 | Чевли кај скратување на екстремитети над 6 см

  Овие чевли се изработуваат индивидуално кај корисници кај кои има разлика во должината на екстремитетите од било која причина. Се препорачува да се носат заради рамномерно оптоварување и заштита на колковите, спречување на појава на сколиоза и болки во лумбалниот дел од рбетот.
  Боја и модел на чевлите по избор на корисникот од достапните во моментот на нарачка.

  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Чевли со вградена узенгија за едно стапало

  4107 | Чевли со вградена узенгија за едно стапало

  Чевлите се индицирани за корисници кои користат натколени или потколени ортози на една нога.

  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Чевли со вградена узенгија за две стапала

  4108 | Чевли со вградена узенгија за две стапала

  Чевлите се индицирани за корисници кои користат натколени или потколени ортози на двете нозе.

   

  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Специјални ортопедски чевли по гипсан модел

  4109 | Специјални ортопедски чевли по гипсан модел за специфични деформитети

  Чевлите се изработени по индивидуален отисок на корисникот. Со нив се компензираат сите видови деформитети на стапалата со што се добива растоварување на стапалата или саканата корекција на деформитетот.

  Боја и модел на чевлите по избор на корисникот од достапните во моментот на нарачка во зависност од состојбата на стапалата.

   

  Додај во кошничка
Shopping Cart